We hebben twee koeien: 
Bep is een hele grote dame. Het is een zwartbont. In de winter staat ze meestal op stal of in de voorruimte.
Klaartje is de jongste. Een stukje kleiner en roodbont.
In de zomer lopen de koeien buiten in de wei.

De koe op de kinderboerderij is een witrik. Dat is een oude kleurslag van de zwarte of rode bonte melkkoe. De witrik kwam veel voor op de Zeeuwse en Zuid Hollandse eilanden en de Alblasserwaard. Helaas is deze kleurslag nu een zeldzame verschijning in het Nederlandse landschap.

Onze schapen zijn melkschapen. Deze schapen werden niet voor de wol of vlees gehouden maar voor hun melk welk veel vetter is als die van de koe of geit. 
Daardoor is deze zeer geschikt om er kaas van te maken. Wel geeft het melkschaap minder melk als een koe. 

Een schaap geeft zo'n 800 liter melk per jaar en een koe geeft daar tegenover zo'n 9000 liter.

We hebben twee jonge leuke Kunekune varkens, Het zijn twee hele lieve dames die het heerlijk vinden om geaaid te worden. De naam 'kunekune' betekent: vet en rond. Kunekune varkens komen oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland, ze kunnen 60 - 76 cm hoog worden en 55 - 95 kg zwaar.
Onze varkens heten Dibbes en Denzel, of je noemt ze gewoon Buurman en Buurman, als wij. 

Op de kinderboerderij hebben we Anglo-Nubische geiten. Deze dames met hun lange oren zijn onze knuffeldieren. Hun oren verraden hun herkomst uit warme streken. Het meest opvallend aan de Anglo-Nubische geit zijn haar Oosterse kenmerken: lange hangoren en een gebogen neus. Door haar manier van lopen heeft ze een trotse houding. Het is een van de grootste geiten die wij kennen. Ze komen in allerlei kleuren voor en ze hebben een vriendelijk karakter.

We hebben twee soorten konijnen op onze boerderij.
De grootste langoren op onze kinderboerij zijn de Vlaamse reuzen van wel 8 kg(!) zwaar en oren die wel 18 cm de lucht insteken!

Onze Nederlandse hangoordwerg is een wollig, lief konijn met een brede kop. Hij weegt ongeveer 1,5 kg als hij volwassen is. Hij komt in veel kleuren voor.

 

Zijderhoenders zijn pluiskippen met vijf tenen aan elke poot. Het zijn trouwe broedsters en hebben regelmatig kuikens.

Nederlandse sabelpootkriel en van de twee oorspronkelijke krielen. Deze kriel met zijn veren aan de poten en de gierhakken en zijn porseleinen kleur heeft veren met een bruine en zwarte vlek met een witte punt.

Het Hollands krieltje is een vrolijk beestje die tevreden is in een kleine ruimte. Deze kip heb je maar liefst in 28 kleuren en ze leggen zelfs in de winter een eitje!

De Groninger meeuw is wederom een oud hollands ras. Ze zijn rustig en snel gewend aan mensen en zijn daarom makkelijk te houden.

De Nederlandse uilenbaard is een bekend ras als je weleens de schilderijen van Jan Steen hebt gezien. Ze hebben onder de snavel een flinke baard van veertjes zitten en hebben daar hun naam aan te danken. De baard is zelfs zo groot dat je de oorlelletjes niet meer ziet.

Naast al bovengenoemde dieren hebben we ook andere dieren zoals duiven, cavia's, ganzen, een kalkoen, eenden, parkieten, twee katten en misschien hier en daar nog wel een loslopende muis.....?!?!

Het Fjordenpaard is een vriendelijke en geharde pony uit Noorwegen. Deze veelal vaal bruinkleurige dieren met kort geknipte manen zijn uitstekend geschikt voor landbouwwerk, voor een rijtoer of waar wij ze voor gebruiken: onder het zadel mét een kind erbovenop. De schofthoogte van dit paard ligt tussen de 142 en 155 cm met een gewicht van 450 tot 500 kg.

Ons Fjordenpaard heet Bo, zij is de dochter van Mariska die helaas in 2023 overleden is.

Naast de grotere fjorden hebben we ook twee minipaardjes: Nikita en Wondergirl. Nikita is bruin van kleur en Wondergirl heeft een donkere vacht. 

Onze dieren

Dit is Joep de bok. Joep zorgt er voor dat er in het voorjaar nieuwe geitenlammetjes geboren worden op onze kinderboerderij.

We hebben heel veel soorten kippen:

Dit is Chapeau, onze papegaai. Misschien heb je hem al wel eens gezien of gehoord. Chapeau is heel lief, maar pas op: steek niet je handen door de kooi, want dan denkt hij dat het eten is! Dit zijn onze pauwen. Het is best moeilijk om ze allemaal goed op de foto te krijgen, want ze scharrelen graag lekker rond over het terrein van de kinderboerderij. Misschien heb je ze al wel eens zien lopen? 

De brabander is een zeer oud ras, nauw verwant aan de Nederlandse uilenbaard. Kenmerkend is de kuif.