In Sliedrecht is een aantal parken waaronder het Burgemeester Feitsmapark. Dit park ligt aan de oostkant van de Stationsweg tegenover de sportvelden van de korfbalvereniging (zie kaartje). Het park bestaat al decennia lang en heeft in het begin van de jaren tachtig zijn laatste aanpassingen gekregen. Toen is ook de kinderboerderij er gekomen.

De strakke, rechte belijningen door de paden en bomen geven het park een geordende structuur. Intussen zijn veel bomen stevig uit de kluiten gegroeid, waardoor het park een stevige, rustgevende uitstraling heeft.

In het huidige park zijn verder voorzieningen
voor Natuur-en Milieu-Educatie (NME-centrum De Hooizolder),
er is een natuurlijke speeltuin (De Woeste Weide), een skatebaan,
een snackbar, een hondenuitrenplek en tenslotte veel
rustige wandelpaden met zitjes.

In 2007 en 2008 zijn er plannen ontworpen om het Burgemeester Feitsmapark nog beter voor het publiek toegankelijk te maken. In 2009 werd een begin gemaakt met deze plannen, waarna ieder jaar een stukje verder zal worden vernieuwd. Intussen zijn de paden geasfalteerd, is er een nieuwe ingang gerealiseerd (tegenover de korfbalvelden, aansluitend op het bestaande zebrapad), is de watergang voor een deel uitgebaggerd en zijn de platanen bij de skatebaan gedund en heeft het NME-centrum "De Hooizolder" zijn huidige lokatie gekregen.

 

 

 

 

 

 

 

Algemene informatie