Zaden- en stekjesmarkt

NME-centrum De Hooizolder, Kinderboerderij Charlotte van Bylandthoeve en de afdeling BOR van de gemeente Sliedrecht organiseren volgend voorjaar, op 6 april april 2024 van 12 uur tot 14 uur in het Burgemeester Feitsmapark een STEKJES- EN ZADENBEURS. Een markt waar je stekjes, zaadjes en plantjes kunt brengen én halen.

Voor wie?
Iedereen is welkom, tuinders, balkonbezitters en natuurlijk fanatieke plantenverzamelaars. Zowel tuinplanten als kamerplanten mogen aangeboden worden. Heb je zelf geen stekjes of zaden, dan mag je natuurlijk ook komen inslaan.
Verkopers bepalen zelf de prijs van de stekjes en zaden en er komt ook een ruiltafel voor kinderen.
U heeft dus nog de hele winter om zich hierop voor te bereiden: het wordt nu tijd om zaadjes te oogsten en te drogen. Kamerplanten kunnen in de winter prima worden gestekt en weet u nog niet hoe dat moet: NME-centrum De Hooizolder gaat een workshop kamerplanten stekken geven!

Heeft u zaadjes van een leuk plantje of een goed geworteld stekje in een potje met de naam erbij? Lever die in op de grote ruiltafel onder de overkapping voor het NME-centrum.

Let op: neem cash geld mee naar de markt!

 

Info voor aanbieders:
Als u zaden aanbiedt dan zijn die goed gedroogd én voorzien van de naam van de plant. Als u stekjes aanbiedt zijn ze goed geworteld, in potjes én voorzien van de naam van het plantje.
De prijs bepaalt u zelf en aanbieden om te ruilen mag ook! 

Er zijn 8 marktkramen en 8 grote tafels beschikbaar. Aanmelden voor een kraam of tafel kan nog tot 20 maart 2024 door een mailtje te sturen naar: info@nmesliedrecht.nl

Reserveren van een kraam of tafel is gratis.

Verzamelaars:
Wilt u zaden of stekjes aanbieden? Dat kan! We hebben 4 kleine tafels. Wilt u die reserveren dan is dat mogelijk. U kunt ook een eigen (klap)tafeltje meenemen, dan zorgen wij voor een goed plekje.

Aanmelden voor een plekje en/of tafel kan door een mailtje te sturen naar:
info @nmesliedrecht.nl

 

Als u een vraag heeft over deelname aan de zaden- en stekjesmarkt dan kunt u een mailtje sturen naar:
info@nmesliedrecht.nl
U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord van ons.

 

Speciaal voor kinderen

Speciaal voor kinderen is er de kinder-ruiltafel. Als je zèlf een goed geworteld tuin-, kamer- of kruidenplantje meeneemt naar de markt, dan kun je die inleveren bij de kinder-ruiltafel en een ander plantje meenemen voor thuis. Gratis!
Je kunt ook een zadenevelopje vouwen. Op de kinder-ruiltafel staan bakken met zaden. Kis leuke zaadjes uit en neem die in je zelfgemaakte envelopje mee naar huis om zelf mooie plantjes op te kweken.