Nederland heeft ongeveer 140 educatieve centra voor natuur en milieu. Maar in Sliedrecht was er nog geen. In 1999 keurde de gemeenteraad het initiatief hiervoor goed en in augustus 2000 werd er een NME(Natuur- en Milieu Educatie)-centrum boven de stal van de kinderboerderij geopend. 
Er werden lesmaterialen ontwikkeld die pasten bij de vraag van de scholen. Tenslotte namen alle scholen uit Sliedrecht lessen, leskisten en andere diensten af.
De samenwerking met de kinderboerderij werd steeds hechter en de Kringloopwinkel beloonde deze samenwerking met een nieuw educatiegebouw in 2013. 

Nu kom je door de hoofdingang het terrein op en zie je rechts De Hooizolder, en als je rechtdoor gaat kom je op de Kinderboerderij. Tevens is naast het gebouw onze Zintuigenstuin te vinden: een ontdektuin met een blote voetenpad, met inheemse bijen- en insectenvriendelijke planten, een opstelling met een groen dak, diverse dieren onderkomens, een wormenhotel, een vuurplaats en een pizza-oven én: de imkerij. 
Het oorspronkelijke Wubbo Ockelshuisje is getransformeerd in onze imkerij "Bij de zolder". Bij het gebouw zijn een tweetal bijenkasten geplaatst; daar wordt o.l.v. Marianne, die ook imker is, goed voor de bijen gerzorgd.

Bij het terrein is ook een educatieve tuin ontwikkeld: een ontdektuin waar leerlingen op zoek kunnen gaan naar imheemse planten en bodemdieren en paddestoelen en kunnen zien hoe groenten en fruit groeien.