Esther Thoutenhoofd - NME-coördinator
"Op 1 september 2019 ben ik in dienst gekomen bij De Hooizolder, na vele jaren als leerkracht in het speciaal onderwijs te hebben gewerkt: de laatste 10 jaar als beheerder en docent dier en groen van de kinderboerderij van een cluster IV VMBO-school met de erbij aanwezige moestuin! 

Ik geniet van het enthousiasme van alle kinderen die hier komen én van alle mogelijkheden die er zijn in de Woeste Weide en het samenwerken met de kinderboerderij; superleuk!" 

"Het liefst wil ik nóg meer inspirerende lessen ontwikkelen met vooral: véél beleven, ervaren en onderzoeken én naar buiten!"

"Natuur en duurzaamheid zijn zaken die mij (ondertussen ook  als vakbekwaam hovenier/tuinontwerper) erg aan het hart gaan. 
Ik wil graag op zoek naar verbindingen met andere organisaties en inwoners in Sliedrecht die net als wij bezig zijn op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid."

 

Marianne van Hemert - NME-medewerkster
"Sinds 2016 ben ik in de ochtend werkzaam op het NME en in de middag werk ik voor de afdeling Groen. In 2018 heb ik mijn diploma onderwijsassistent gehaald."

"Mijn ervaringen, enthousiasme en kennis als
hovenier/groenmedewerkster geef ik graag mee aan bezoekers van het NME."

Onze rots in de branding heet Elly. Wij kunnen niet zonder Elly, want Elly is een kei in opruimen! En wij hebben álles! Maar waar? Elly maakt allerlei handige laatjes en lijstjes, zodat we alles kunnen vinden. En Elly weet álles te vinden.
We kunnen het zo gek niet bedenken of Elly helpt ons. Kijktafel inrichten, kaboutermutsen naaien, dakplataan snoeien, wassen, boodschappen doen....noem maar op! EN daarnaast pakt Elly aan waar wij niet aan denken, geen tijd voor nemen, maar wat wél erg nodig moet gebeuren!

Op het NME werken wij niet alleen; Wij zijn heel erg blij met de vrijwilligers die ons helpen!
En we bieden ook leerplaatsen aan aan stagiaires. Samen maken we NME-centrum "De Hooizolder" tot een hele gezellige plek waar hard gewerkt en véél gelachen wordt!

Patty den Ouden - Assistent leerkracht
"Sinds september 2023 werk ik op het NME-centrum als assistent leerkracht. Ik ondersteun met veel plezier Esther bij het geven van de lessen en geniet hierbij van de creativiteit en het enthousiasme van de kinderen. Ik vind het belangrijk om kinderen meer te leren over de natuur, want zij moeten er later voor zorgen als wij dat niet meer kunnen en dat begint bij het leren en ervaren op jonge leeftijd. Eigenlijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, want ook in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met natuur, duurzaamheid en moestuinieren."