Dus:

Kom langs, parkeer je schoenen en loop over het
Blote-voeten pad!
Blijf af en toe even stilstaan en stel jezelf de vraag: 
"Hoe voelt dit?"

Naast NME-centrum "De Hooizolder" hebben de medewerkers een blotevoetenpad aangelegd.
Op 5 juli 2022 opende Cees Paas, wethouder van Cultuur en onderwijs het pad. Daarvoor moest hij zich een weg banen door een metershoog papieren scherm!
Het blotevoetenpad is maar ongeveer 20 meter lang, maar om de paar meter stap je op een andere ondergrond! Stenen, kiezels, stammetjes van verschillende hoogte, wilgentakken, gras en natúúrlijk echte Sliedrechtse klei/bagger.
Blote-voetenpad open!
Een blotevoetenpad is een lange of korte route die je volledig op blote voeten kunt lopen. Je loopt dan een vooraf bepaalde route met een steeds veranderende ondergrond: gras, kiezels, zand, modder, mos met een wisselende structuur, hardheid, veerkracht, temperatuur en vochtigheidsgraad.

Kinderen vinden het lopen van een blote-voetenpad geweldig. Het is een avontuur voor jong en oud. Niet alleen is het superspannend om een hele wandeling zonder schoenen te mogen maken: Het lopen op blote voeten is een leuke, spannende, niet alledaagse ervaring!

Waarom een blotevoetenpad
Elke ondergrond geeft weer een andere sensatie. Hoe gewoon het ook lijkt, veel mensen prikkelen hun zintuigen eigenlijk nooit (meer) op deze manier. Misschien uit angst voor scherpe obstakels. Maar anders dan in de natuur kun je hier veilig op blote voeten lopen: distels en andere onprettigheden zijn hier zorgvuldig weggehaald. Steentjes van wisselende grootte blijken heel anders aan te voelen: Kleine kiezels zijn best aangenaam, iets grotere keitjes niet. Het lopen op blote voeten geeft je een gevoel van vrijheid. De variatie van de ondergrond in de natuur zorgt voor veel verschillende bewegingen en sensaties in je voeten. Je ervaart een algehele ontspanning in je lichaam, je hoofd wordt leeg en je voelt na het wandelen een stroom van nieuwe energie.