De kinderboerderij is er vooral voor kinderen! Natuurlijk komen heel veel kinderen op bezoek met hun ouders en/of grootouders. Toch zijn er ook die alleen komen en willen meehelpen. Dat kan vanaf 8 jaar (kinderen onder die leeftijd, zonder begeleiding, laten we niet toe). Zij melden zich dan bij de beheerder (meneer Jaap) die met hen bespreekt wat de mogelijkheden zijn. Vaak kunnen zij dan helpen met het voeren, borstelen of het schoonmaken van de hokken. Soms, en dat ligt aan hun ervaring, mogen ze zelfs helpen bij het paardrijden. Er wordt van de kinderen wel verlangd dat zij zich houden aan de afspraken die worden gemaakt.

Wij streven ernaar om telkens weer nieuwe kinderen op de kinderboerderij mee te laten helpen. Zo krijgen we een grotere band met onze doelgroep.

Volwassenen die zich willen inzetten voor de kinderboerderij zijn ook van harte welkom. Er is van alles te doen waar het vaste personeel soms niet aan toe komt. Het is heerlijk om tussen de dieren, buiten in de natuur, bezig te kunnen zijn. Uitsluitend met de dieren is een mogelijkheid, maar misschien klust u liever aan een nieuw bokkenhok of heeft het herstellen van een hek meer uw voorkeur. Kortom: meld u zich bij de beheerder met uw wensen. Uw inzet stellen we bijzonder op prijs.

 

 

 

Vrijwilligers

 

Vrijwilliger worden?
Wil je bij ons komen werken als vrijwilliger? 
Neem contact op met ons! 
 

Stage lopen op de kinderboerderij?
Kijk op stagemarkt.nl