Sinds 2020 hebben we bij NME-centrum "De Hooizolder" een (moes)tuin.
Dit schooljaar geven we daar ook weer moestuin-lessen aan groep 5.Maar we doen er meer!
Ons idee is een echte gebruiks-tuin te ontwikkelen waar we tijdens de lessen basisschoolleerlingen opdrachten kunnen laten uitvoeren en/of waar zij  op zoek kunnen gaan naar plantjes en beestjes die tijdens onze lessen aan bod komen, waar fruit en groenten gekweekt en geoogst kan worden voor gebruik in de lessen en/of workshops; Maar waar bijvoorbeeld ook een stukje van de grond ingericht wordt als moestuin voor de stagiaires groen van VSO de "Bleyburgh".
Ook (oudere) bewoners uit de buurt zijn welkom tijdens een ommetje om hun hart en herinneringen op te halen aan de moestuin die ze vroeger hebben gehad, zoals gebeurde in de tijd dat we er met groepen 5 aan het moestuinieren waren. We hebben goede herinneringen aan die gesprekjes en willen ze graag voortzetten...Voor hen komt er een bankje!


 

We hebben tijdens het moestuinieren met groep 5 ook meegemaakt dat er leerlingen zijn die trouw buiten de les om naar de moestuin kwamen om onderhoud te plegen in hun tuintje. Ze lieten die ook trots zien aan hun ouders en opa's en oma's. Ze waren volop in de weer met beestjes die in de (moes)tuin horen. Met dit alles toonden ze hun grote interesse voor moestuinieren!
 

Ontwikkeling van de Educatieve Tuin