• Ben jij leerkracht van de midden- of bovenbouw en wil je graag inspiratie voor natuurlessen? Meld je aan voor de gratis lessenbundel Zuid-Hollandse natuur en ontvang in 2021 tien natuurlessen en bijbehorende Youtube-filmpjes met buitenopdrachten (zowel thuis als op school te doen)! Leerkrachten die zich voor 12 januari aanmelden krijgen een extra lesbrief ‘overleven in de winter’ cadeau: https://doemee.ivn.nl/aanmelden-zuid-hollandse-lessenbundel

 

 

 

 • In Sliedrecht besteedt de gemeente dit jaar en volgend jaar aandacht aan biodiversiteit, groene oplossingen en klimaatbestendige tuinen, parken en openbaar groen. (herfst 2020 en voorjaar 2021) Er komt een actie voor particulieren (De ton van ton), een actie voor het vergroenen van bedrijfsterreinen èn een scholenactie: "De Grote Plantenjacht"

  Meedoen is gratis! De grote plantenjacht is een project in en rondom de school en bestaat uit 5 lessen voor groep 5, 6, 7 en 8. De introductieles vindt plaats op het NME.
  Meer info en meedoen via de NME-gids, U kunt dit nog boeken voor het voorjaar van 2021!
 • Vraag nu gratis moestuin-zaadjes aan

  Ook dit jaar kun je weer gratis moestuinzaadjes aanvragen, want zelf ontdekken en beleven in een moestuin is effectief, leuk en leerzaam! Ben je leerkracht van groep 1, 2, 3 of 4? Vraag dan een gratis moestuinpakketje aan en ga aan de slag met de Smaakmissie Moestuin! De moestuinzaadjes worden begin maart op school bezorgd. De zaadjes kunnen dan gezaaid worden van maart t/m juli. 

  Iedere leerkracht kan 1 pakketje aanvragen. Stuur daarom deze mail door naar andere leerkrachten op jouw school zodat zij ook het pakketje kunnen aanvragen! Wees er snel bij want op=op!
  Vraag hier de moestuinzaadjes aan voor jouw klas!
                                                                              *op dezelfde site staan ook leuke lesbrieven over dit onderwerp


 •  

De Hooizolder krijgt alle nieuwtjes over onderwijs, natuur en milieu binnen en hiervan willen wij u op de hoogte houden!
Leuke lestips en activiteiten voor in de klas:

 • Doe mee met: de Grote Natuurles

13 april 2021 is het: nationale buitenlesdag!!!
Er zijn ook in Sliedrecht scholen die zich daarvoor hebben aangemeld. Scholen die dat nog willen doen kunnen dat tot op de laatste dag!
Via deze link kom je op de site waarvan je alvast héél véél buitenlessen gratis kunt downloaden: van woordjes oefenen en stoepplantjes-les tot breuken-hinkelen en alles ertussenin, vanaf groep 1 tot en met groep 8. Neem een kijkje: klik hier

Wil je je nog aanmelden? Dat kan.
Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos: ontdek de natuur op het schoolplein tijdens de Nationale Buitenlesdag op 13 april. Doe jij met ons mee? Geef je nu op en ontvang naast de Grote Natuurles óók een leuk pakketje om direct aan de slag te gaan (op=op). Meld je nu aan!

 • Gezocht: 20 basisscholen voor het Living Lab BinnenBos

Samen met Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen bundelen we onze krachten om de schoollokalen van Nederland te vergroenen met een BinnenBos. Dat is goed voor de concentratie en een gezond binnenklimaat. Help jij mee het BinnenBos uittesten en ontwikkelen?