De Hooizolder krijgt alle nieuwtjes over onderwijs, natuur en milieu binnen en hiervan willen wij u op de hoogte houden!
Leuke lestips en activiteiten voor in de klas:

  • Doe mee met: de Grote Natuurles

De volgende  nationale buitenlesdag vindt plaats op 5 april 2022!
Scholen kunnen zich daarvoor aanmelden.
Via deze link kom je op de site waarvan je alvast héél véél buitenlessen gratis kunt downloaden: van woordjes oefenen en stoepplantjes-les tot breuken-hinkelen en alles ertussenin, vanaf groep 1 tot en met groep 8. Neem een kijkje: klik hier

 

HELPDESK AFVALVRIJE SCHOOL

De school afvalvrij, of in ieder geval bewust omgaan met afvalstromen. Een goed voorbeeld voor leerlingen zjin.

Afval scheiden en verminderen is niet moeilijk. Door het goed te regelen maak je het makkelijk voor je collega’s, voor de school en andere betrokkenen. De kennis en ervaring hierover, zoals mooie praktijkvoorbeelden, stappenplannen, praktische keuzewijzers en overzichten vind je op deze pagina hieronder.

Heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning?
Neem contact op met de Helpdesk Schoolafval

Op 8 oktober is de dag van de duurzaamheid 2021
Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding tot het meedoen aan een actie van Youth for Climate. Doe jij ook mee?

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede (de SDG’s). In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat studenten en leerlingen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien en dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. De dag van de Duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan. Door alle activiteiten van scholen zichtbaar te maken, laten we zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen inspireren elkaar, krijgen steun van lokale partners en genereren positieve media-aandacht.

Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. De Voorleesactie met Duurzame PABO was hierbij altijd een vast onderdeel. In 2018 werd door Urgenda elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Vanaf 2019 coördineert de Coöperatie Leren voor Morgen de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Deze coöperatie is een samenwerking van ruim 100 partijen die duurzaamheid in het onderwijs nastreven. Stichting Duurzame PABO en SME zijn de uitvoerders binnen de coöperatie.

Meer weten? Makkelijk lesmateriaal downloaden?    klik hier