Eén van de samenwerkingspartners van het NME-centrum
De Hooizolder is de Sociale Moestuin Sliedrecht. Op een stukje grond dat de Sociale Moestuin ter beschikking stelt geeft het NME-centrum moestuinlessen aan 2 groepen 5 uit het basisonderwijs in Sliedrecht. Daarvoor heeft het NME-centrum een lesprogramma opgesteld zodat leerlingen

  • in contact komen met de natuur en met de aarde
  • leren waar voedsel vandaan komt
  • leren hoe een plantje groeit. Dat leer je niet uit een boekje, maar door het te doen!
  • buiten zijn en bewegen!
  • leren verantwoordelijk te zijn doordat ze ergens voor zorgen 

 

De groepen komen beurtelings op vrijdagmorgen naar het NME-centrum voor de moestuinles, ongeveer vanaf half maart. Op het NME-centrum vertelt de NME-medewerkster eerst in het kort wat er die les in de moestuin gedaan gaat worden en daarna gaat de groep onder begeleiding van de eigen leerkracht en de NME-medewerkster naar de Sociale Moestuin. Iedere leerling heeft daar een eigen stukje grond om in te zaaien, poten, planten en om onderhoud aan hun eigen moestuintje te plegen. Vóór de zomervakantie wordt het moestuinseizoen afgesloten een oogstfeest met natuurlijk hun eigen oogst!

Het moestuinseizoen is afgelopen. Voor wie nieuwsgierig is naar het thuis-moestuinieren dat het NME heeft aangeboden toen de scholen i.v..m. de maatregelen tegen corona waren gesloten vanaf maart 2020: hieronder het archief van ons blog. 
Klik hier