Koolmeesje zoekt nestkastje

Er zijn al heel snel zó veel bouwpakketjes aangevraagd dat ons budget ervoor op is!

Dat betekent dat nieuwe aanmeldingen op de wachtlijst terecht komen. Zodra we nieuwe mogelijkheden hebben gevonden om materiaal aan te schaffen krijgen kinderen die op de wachtlijst staan bericht dat het pakketje kan worden opgehaald.

Het hele pakketje kunnen ouders/kinderen ophalen bij NME-centrum “De Hooizolder”.
Je krijgt dan een bouwpakketje, spijkers èn een werkbeschrijving.
Natuurlijk zit in het pakketje ook informatie over het ophangen van het nestkastje, de eikenprocessierups (Hoe ziet die er uit?) en natuurlijk: “Hoe herken je nou een eik” om te leren wáár de kans groot is dat je op moet passen voor de eikenprocessierups als je buiten speelt.
In de info zit ook een kaart met daarop alle eiken die de Gemeente Sliedrecht beheert.

Vind je het wèl leuk om een nestkastje in elkaar te timmeren, maar lukt het je niet om het nestkastje op te hangen, geen nood: breng je nestkastje terug naar NME-centrum “De Hooizolder” en dan gaat de gemeente een goed plekje zoeken om jouw nestkastje op te hangen!
Je mag je nestkastje natuurlijk ook verven, versieren of je naam erop zetten. Wie weet zie je dan opeens je eigen nestkastje terug aan een boom in Sliedrecht!

Het enige wat je nodig hebt is een hamer!

Bent u zèlf op zoek naar een oplossing voor de overlast van de eiken-pocessierups voor uw omgeving? Dan is het ophangen van een nestkastje ALTIJD een goed idee. Vogels zoeken de tuin op voor veiligheid, voedsel en een plek om te broeden. En die kunt u ze geven. Een goed geplaatste nestkast wordt een vaste stek voor het koolmeesje!
Alle informatie over nestkastjes: welk vlieggat voor welke vogel, waar let je op als je ze ophangt, bijvoeren, enz.... vindt u op www.vogelbescherming.nl

 

klik hierboven op de afbeelding om je aan te melden voor een bouwpakketje mèt alle informatie